Kalabalığı önlemek amacıyla organize biçimde açılacak plajlara bir dizi önlem paketi hazırlandı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler dünya genelinde adım adım gevşetilirken, komşu Yunanistan hafta sonunda sosyal mesafeye uygun şartlarda hazırlanan 515 plajını turizme açacağını duyurdu.
Ege ve Akdeniz'de hafta sonunda beklenen aşırı sıcaklar nedeniyle ülkede koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlere uygun şartlarda hazırlanan 515 plajın cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren açılacağını açıklayan Yunanistan Sivil Savunma Genel Sekreterliği, kalabalığı önlemek amacıyla organize biçimde açılacak plajlarda ugulanmak üzere bir dizi önlem paketi hazırldı.
Yunanistan Sivil Savunma Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan ve plajlarda uygulanacak kurallar şu şekilde:
Çalışanlar ve plaja gelenler maske takacak. Plajın tek girişi olacak ve gelenlerin ateşi ölçülüp isimleri kayıt edilecek. Küçük çocuklu aileler hariç olmak üzere, şemsiye başına en fazla 2 şezlong olabilecek. Farklı şemsiyelerdeki iki şezlong arasındaki minimum mesafe 1.5 metre olarak ayarlanacak. Tek kullanımlık bardak veya paket kullanılacak. Ürünler ambalajlı olarak satılacak ve satış yerinde ambalajlama yapılmayacak. Alkollü içecek satılamayacak. Servis bekleyen müşteriler arası en az 1.5 metre mesafe olacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: