Koronavirüsün çıkış merkezi Wuhan Çin'de yapılan bir araştırmaya göre başkent Pekin'i geçerek salgın sonrası ziyaret edilmek istenen yerler listesinin ilk sırasına yerleşti.
Çin Sosyal Bilimler Akademisi Turizm Araştırma Merkezi ile Tencent Kültür ve Turizm Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa yapılan araştırmaya göre, Çinliler koronavirüs salgını geçtikten sonra en çok Wuhan'ı ziyaret etmek istiyor.
İki kurumun toplam 15 bin 163 kişiyle gerçekleştirdiği anketler ve 20 milyon sosyal medya paylaşımından elde edilen verilere göre, koronavirüsün çıkış noktası olan Wuhan, Çinlilerin en çok ziyaret etmek istediği şehir ünvanını Pekin'in elinden aldı. Araştırmanın sonuçları Çin'de sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu.
Yapılna anket sonuçlarına göre Çinlilerin en çok ziyaret etmek istediği ülkeler ise sırasıyla Tayland, Rusya ve Japonya.
Wuhan şehrinde koronavirüs salgını sebebiyle 4 bine yakın kişi yaşamını yitirmişti.
Yorumlar
Kalan Karakter: