Kırım'dan Federasyon Konseyi üyesi olan senatör Sergey Tsekov tarafından gündeme getirilen teklifle ilgili olarak kısmi seferberlik kararı sonrası Rusya'dan 260 bin erkeğin yurt dışına çıktığı iddiasını gündeme getirmişti.
Rusya Federasyonu vatandaşı olan erkeklerin, yurt dışına çıkabilmek için askerlik şubelerinden alacakları özel belgeyi sınır kapılarından ibraz etmeleri gerekecek. Buna göre, Rusya dışına seyahat etmek isteyen erkekler, askerlik şubelerinden alacakları, seferberliğe tabi olmadıklarını kanıtlayan bir belge göstermek zorunda olacak.
Orduya kayıtlı tüm vatandaşların listeleri ilgili makamlara gönderilecek ve sınırı geçmek isteyenlere, gümrük memurları aldıkları sertifikaya bakıp listeyi kontrol ederek izin verebilecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: