Bir süredir devam eden ancak kısa bir zaman önce durulan protestolar, Vina Del Mar şehrindeki düzenlenecek olan müzik festivali sonrası yeniden alevlendi.
Şili'de düzenlenen bir müzik festivalinde tepki gösteren göstericiler Ricky Martin'in kaldığı oteli de yakmaya çalıştılar. Festivalde sokaklara dökülen protestocular polisle çatışarak ülkede kaosa neden olurken otelle birlikte otelin önünde bulunan 8 araç yakıldı ve 23 kişi yaralandı.
Ülkede eğitim, sağlık, halk güvenliği gibi ihtiyaçların giderilmeden festival düzenlenmesi halkı ayaklandırdı. İhtiyaçlar giderilmeden festival düzenlenmesine tepki gösteren protestocular, "Hükümet bu festivale, ülkede durum normal demek için izin verdi. Ancak öyle değil" dedi.
Vina Del Mar Belediye Başkanı Virginia Reginato ise yaralı veya tutuklu sayısına ilişkin resmi bir açıklamada bulunmazken, koruma ve güvenlik önlemlerinin iki katına çıkacağı bilgisini verdi. Festivalin ilk gününde sahne alan Ricky Martin, "Her zaman barış içinde olun ama asla susmadan, hak ettiğinizi talep edin" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: