Ultra lüks, mega yat sahibi milyarderler milyon dolarlık yatlarının yakıt ikmali için tatil cenneti Bodrum'u tercih ediyor.
Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından olan Bodrum'da yakıtın ucuz olmasını fırsat bilen milyonerler hem tatillerini yapıyor hem de binlerce litrelik yatlarının depolarını ucuza dolduruyor.
Dünya'nın en pahalı yatlarının yaz aylarında uğrak noktası haline gelen Bodrum, birçok mega yatın da yakıt ikmali için tercihi oluyor. Milyon dolarlık ultra lüks yatlar, Bodrum, Marmaris, Kuşadası ve Göcek'teki eşsiz koyları gezmenin yanı sıra yakıt ihtiyaçlarını da karşılamak için Türk limanlarını tercih ediyor. Atran döziz kurları karşısında değer kaybeden Türk Lirası lüks yat sahipleri için ucuz yakıt anlamına geliyor. Doların Türkiye'de yükselmesiyle birlikte Dünyaca ünlü milyarderler Yunanistan, İtalya ve İspanya gibi ülkeleri bırakıp Türkiye'yi tercih etmeye başladı.
Bodrum'da geçen Nisan ayında 230 bin litre yakıt ikmali yapılan Dream isimli ultra lüks bir kez daha yakıt ikmali için Bodrum'a demirlerken, dün akşam saatlerinde Atina'dan Bodrum'a gelen Malta bayraklı yat, Gemi Yanaşma İskelesi'ne yanaştırıldı. 106 metre uzunluğundaki ultra lüks yata, 8 tankerle 230 bin litre akaryakıt ikmali yapıldı. Yakıt ikmalinin akşam saatlerine kadar sürmesi beklenirken, motoryatın daha sonra tekrar Yunanistan'a hareket edeceği öğrenildi.
1997 yılında Türkiye'de üretildiği öğrenilen lüks motoryatın başlangıçta yolcu gemisi olarak kullanıldığı, daha sonra ise yapılan tamir ve modernizasyon işlemlerinin ardından lüks bir motoryata dönüştürüldüğü öğrenildi.
Yunan asıllı bir armatöre ait olduğu belirtilen yata, geçen yıl temmuz ayında 220 bin litre, Ekim ayında 230 bin litre, 2019 Ocak ayında 255 bin litre, nisan ayında da yine Bodrum'dan 230 bin litre yakıt ikmali yapılmıştı.
Yorumlar
Kalan Karakter: