Koronavirüs salgını sonrası hayatın normale dönmesi için atılması gereken adımlarla ilgili olarak çalışmalar başlarken, ilk çıkışın bayram sonrası turizm sektörüyle yapılması bekleniyor.
Hükümet tarafından koronavirüs salgını sonrasında atılacak adımlara ilişkin başlıklar ortaya çıkmaya başlarken çalışmalara katılan parti kurmayları, “Virüs sonrası ekonominin toparlanması için alınması gereken tedbirlerin bir bölümü uygulamaya girdi. Ancak dinamik bir süreç işliyor. Yeni tedbirler gündeme gelecek, belli kriterler uygulanacak. Salgının yüklü bir faturası olacağı kesin” değerlendirmesi yaptılar.
Salgın kaynaklı ekonomide yaşanan kayıpları azaltmak için ilk olarak turizm sektöründe adım atılacağını belirten kurmaylar, en büyük gelir kaybının yaşandığı turizm sektörünün bayram sonrasına hazır hale getirileceğini kaydetti. Bu sektörde hızla toparlanmayı sağlamak için yeni konseptler belirleneceğini söyleyen parti kurmayları, Türkiye’nin İtalya ve İspanya’ya göre daha avantajlı olmasını kullanacağını ve yeni bir kampanya başlatılacağını dile getirdi.
Başta turizm sektörü olmak üzere salgından etkilenen tüm sektörlerin yaşadığı sorunlara ilişkin analizler sürerken, tek bir fabrikanın ve işletmenin kapanmaması, işsizlik sorunun büyümemesi için acil önlemler alınacağı ve sektör sektör uygulamaya geçileceği dile getirildi. Özellikle, sağlık ve turizm sektöründe faaliyet gösteren ve bu alanda yeni adımlar atacak tüm firmaların özel olarak destekleneceği belirtilirken ekonomik kayıpları gidermek için ek vergilerin ise düşünülmediği belirtildi.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: