Devam eden terminal inşaatları ile beraber yeni dolgu alanının dahil edilmesiyle projenin yüzde 76’lık kısmı tamamlanırken yılda 3 milyon yolcu tarafından kullanılması beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nın altyapı çalışmaları 1 milyar 78 milyon liraya mal olacak.
Rize Artvin Havaalanı inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
''Sadece Rize için ve bölge için değil ülke için de önemli bir yatırım olduğundan, biz de hızla ilerlemesine gayret ediyoruz. Son durumumuz, ilk yaptığımız sözleşmeye göre yüzde 90 seviyesindeyiz. Temmuz ile aralık ayları içerisinde ilk uçağımızı indireceğiz. Ama Allah’ın izniyle bu yılın sonunu geçmeyecek.''
Çay bardağı şeklinde olacak kule inşaatının başladığını belirten Vali Çeber havalimanının içerisinde bir de çay müzesinin olacağı söyledi.
Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy'de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca, ilk olarak 766 hektarlık alanda başlanan ve daha sonra dolgu miktarı artırılarak, 1000 hektara yükseltilen Rize Artvin Havalimanı’nın temeli 3 Nisan 2017'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: