Antalya'nın Kumluca ilçesinde caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının üreme alanında dirft yapan kendini bilmez sürücüye ceza yağdı.
Nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altına alınan caretta caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı Kumluca ilçesindeki Obalar sahilinde 20 Temmuz gecesi 07 FGC 18 plakalı arazi aracıyla gelerek drif yapan E.Y. isimli kendini bilmez sürücü, oluşan gürültü üzerine çevre sakinleri tarafından ihbar edildi.
Beraberinde İ.T. ve R.N. isimli arkadaşları da olan ve drift sırasında caretta caretta yuvalarının yerini belirlemek için konulan demir kafesleri kırıp üzerinden geçen E.Y. ve arkadaşları, kendilerini uyaran Şehabettin Yaşar'ı (75) ise hakaret edip, dövdü.
Alkollü olarak yakalandıktan sonra polis merkezine götürülen E.Y., İ.T. ve R.N. hakkında kasten yaralama, 5199 Sayılı Kanun'a muhalefet etmek(Hayvanları Koruma Kanunu) ile Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçlarından işlem yapıldı. Sürücü E.Y. hakkında ayrıca 47/1-C trafik işaret levhaları, cihazları ve yer işaretlemeleri ile belirtilen veya gösterilen hususlara uymamak ile 48/5 alkollü içki alarak araç kullanmak maddelerinden işlem yapıldı. Ehliyetine el konulan sürücüye 2 bin 110 TL ceza kesildi.
Olaydan sonra bölgede inceleme yapan ve sonrasında rapor hazırlayan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından da sürücü E.Y. hakkında Çevrenin korunması amacıyla doğal çevreyi oluşturan biyolojik çeşitlilik ile bu çeşitliliği barındıran ekosistemin korunması esastır maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle 60 bin 163 TL, 4 yuvayı bozduğu gerekçesiyle de 400 TL para cezası uyguladı.
20 Temmuz tarihinde gündeme getirdiğimiz haberi okumak için tıklayın
Yorumlar
Kalan Karakter: