Başkentin sağlık turizminden büyük gelir elde edebilecek uygunlukta bir şehir olduğunu belirten Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Ankara'da sağlık turizmini geliştirmek için Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden (TÜRSAB) destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Dünyada turizm çeşitleri arasında en fazla gelir sağlayan alanın sağlık turizmi olduğuna dikkat çekerek Ankara'nın sahip olduğu sağlık altyapısı, iyi yetişmiş hekimleri, sağlık personeli, termal suları, modern tesisleri ve binlerce yıllık tarihiyle sağlık turizminden büyük gelir elde edebilecek uygunlukta bir şehir olduğunu belirten ATO Başkanı Baran coğrafi konumu nedeniyle yarım günlük uçuşlarla dünyanın üçte birlik nüfusunun rahatlıkla ulaşabileceği bir destinasyon olan Ankara'da sağlık turizmini geliştirmek için TÜRSAB'dan destek beklediklerini söyledi.
Türkiye'nin 2019'da yaklaşık 35 milyar dolarlık turizm geliri elde ettiği bilgisini veren Baran ayrıca kişi başına 650-800 dolar düzeyindeki ortalama turist harcamasını artırmak için sağlık turizmine ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.
ATO'nun turizm sektörünün sorunlarını dile getiren ve çözüm üretmeye yönelik yaklaşımlarını takip ettiklerini kaydeden ve sektöre destek olan ve işleri kolaylaştıran yaklaşımları için teşekkür ederek Ankara'nın potansiyelinin turizm verilerine yansıması için yapılabilecekleri dile getiren Bağlıkaya ''Başkent'in sağlık ve diğer turizm alanlarında gelişimine yönelik yapılacak çalışmalara seve seve katkıda bulunmak isteriz'' ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: